Endo What?

Despre acest film am aflat gratie prezentarii Tedx a lui Shannon Cohn (https://www.youtube.com/watch?v=pLCeQyxVWB8).

Am vizionat trailer-ul productiei care mi-a placut mult; asa ca, pe 6 Ianuarie, i-am trimis un mesaj lui Shannon rugand-o sa imi ofere licenta de screening pentru a putea prezenta filmul publicului interesat din Romania. Prin amabilitatea acestei doamne speciale, am primit acest drept de difuzare la un pret mai mic decat cel standard indicat pe site-ul http://www.endowhat.com.

Pasul urmator a fost sa identific un loc primitor in care sa organizam prima seara de proiectie a documentarului.

Am fost norocoasa sa-i gasesc pe oamenii inimosi de la Commons Lounge care ne-au gazduit fara a ne percepe vreun cost pentru sala. (https://commonslounge.ro/en)

Mai mult decat atat: s-au oferit sa ne sustina si cu prilejul altor evenimente. Multumesc Laura, Daniel & Co.!

Filmul a fost proiectat aseara, 2 Februarie si, desi, am fost putini participanti (printre care si un domn curajos care si-a insotit sotia), ma declar multumita pentru ca informatiile prezentate au fost bine primite de catre cei din sala. „Endo What?”, pe parcursul celor 55 de minute, ne aduce in atentie atat punctul de vedere al medicinei vestice, cat si pe cel al medicinei orientale. Se mentioneaza in film si despre influenta alimentatiei; despre impactul negativ al substantelor chimice din produsele cosmetice, de curatenie pe care le folosim.

Dupa vizionarea documentarului a urmat o ora de discutii, presarata cu impartasirea experientelor personale. Durere, lacrimi, dar si o urma de speranta ca, intr-un fel sau altul, ne vom face auzite. Drumul de urmat nu este simplu, mai ales intr-o tara ca Romania cu un sistem sanitar in criza. Dar, a sosit timpul sa schimbam status quo-ul si sa rostim, dupa cum bine spune una dintre protagonistele filmului: „ENOUGH ALREADY!”

* Suma obtinuta din donatiile participantilor a fost depusa astazi in contul Adrianei Popa.

* Urmatorul eveniment al Asociatiei este planificat pe 9 Martie si se inscrie in cadrul Saptamanii Europene de preventie si informare asupra endometriozei. Vom reveni cu detalii pe pagina de Facebook a Asociatiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *