Cum a aparut Asociatia

Ma numar printre cele peste 400.000 de femei, din Romania, diagnosticate cu endometrioza. Am aflat ca am aceasta afectiune in toamna anului 2013, iar in Ianuarie 2014 eram operata de urgenta. Am avut sansa de a ma afla la Copenhaga atunci; acolo am beneficiat de serviciile excelente ale unei o echipe de medici specialisti in endometrioza, din cadrul Spitalului Universitar, cel mai bun spital din Danemarca. Da, in Danemarca, exista un program national dedicat femeilor cu endometrioza!

Endometrioza este o afectiune atat de raspandita (la nivel mondial, o femeie din zece are boala), dar despre care se vorbeste atat de putin, iar in Romania … aproape deloc.

Pacientele cu endometrioza sufera pana la 10 ani inainte de a fi diagnosticate corect!

Se apreciaza ca 30% dintre femeile cu endometrioza se confrunta si cu infertilitate.

Si … din pacate, endometrioza recidiveaza… Ceea ce mi s-a intamplat si mie. In Iunie 2016, aflam ca ma indreptam spre o noua interventie chirurgicala. Dar, am avut noroc si cautand solutii, am reusit sa evit operatia.

Pe 30 Iunie 2016, dupa ce m-am intors acasa de la RMN-ul cu protocol de endometrioza, stand pe canapea, mi-a aparut un gand: vreau, asa cum imi sta in putinta, sa ajut la mediatizarea acestei boli pentru ca femeile care au endometrioza sa devina o voce ascultata. Asa a aparut ideea Asociatiei S.O.S. Endometrioza care a fost fondata in Februarie 2017.

Asociaţia are ca scop contribuirea la recunoaşterea endometriozei la nivel national, prin cresterea nivelului de informare cu privire la aceasta afectiune in randul femeilor diagnosticate cu endometrioza si nu numai.